• Voľby do žiackej školskej rady - 2020

          • Voľby do Žiackej školskej rady prebiehali od 26. októbra do 29. októbra 2020 formou elektronického hlasovania cez Edupage. Doplňujúce voľby boli vyhlásené na základe rovnosti hlasov kandidátov, ktorý sa umiestnili na 12. mieste a konali sa od 3. do 5. novembra 2020 elektronickým hlasovaním cez Edupage.

            Voľby do žiackej škoej rady sa konali v zmysle V zmysle ustanovenia § 26 článok IV.  zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa vydáva tento štatút študentskej školskej rady.

          • Pokyny pre žiakov počas mimoriadnej situácii

          • Podľa usmernenia Ministerstva školstva SR sa dňom 12.10.2020 začína dištančná forma vyučovania aj na našej škole:

            1. Učíme podľa platného rozvrhu, ktorý je zverejnený na stránke školy ( vidíte ho aj v aplikácii Edupage na svojich mobilných telefónoch)

            2. Učitelia Vám každodenne podľa rozvrhu cez Edupage rozpošlú domáce úlohy, študijné materiály, videoprezentácie , odkazy, linky na vzdelávacie web stránky alebo upozornenie na online vyučovanie cez Microsoft Teams či Zoom. 

            3. Povinnosťou každého žiaka je reagovať na dané úlohy tak, ako keby bol v reálnom čase na vyučovaní,  zúčastňovať sa on-line vyučovania, ak mu to technické a iné podmienky dovoľujú (žiak alebo rodič informuje triedneho učiteľa o práceneschopnosti a iných dôvodoch, ktoré mu bránia aktívne sa zúčastňovať na vyučovaní), 

            4. Žiak sa pravidelne a svedomito pripravuje na vyučovaciu hodinu samoštúdiom z poskytnutých učebných zdrojov a  v stanovenom termíne odovzdáva vypracované zadania. 

            5. Jednoznačne odporúčame komunikovať cez Edupage, prípadne mail, prostredníctvom PC alebo notebooku( v mobile máte obmedzené možnosti využívania daných softvérov).

            6. Žiak, ktorý nemôže plniť úlohy cez internet, môže požiadať daného vyučujúceho o papierovú formu zadávania úloh a študijných materiálov, ktoré si môže preberať každý piatok od 8.hod. - 13. hod. vo vestibule školy, prípadne má možnosť využiť konzultačné hodiny s vyučujúcim priamo v škole v dohodnutom čase. 

            Príprava na externé testovania

                  Žiakom odporúčame pri domácej príprave využiť testy z predchádzajúcich ročníkov, ktoré sú zverejnené na internetovej stránke Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania.-

             Maturita -

             https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/maturita/roky/2018-2019

             

            V prípade, ak žiak nebude reagovať na zasielané úlohy, z daných predmetov nebude môcť byť klasifikovaný. 

             

          • Skúsenosťou k úspechu

          • Skúsenosťou k úspechu - Alexandra a Nina, ste dievčatá, ktoré sa nezľakli ťažkej situácie - zostali sme na dištančnom vzdelávaní - a neváhali ste, zapojiť sa do celoslovenskej online súťaže Veľtrh podnikateľských talentov a reprezentovať našu školu a hlavne samé seba. Ďakujeme dievčatá a gratulujeme.

          • Dištančné vzdelávanie pre všetkých žiakov

          • Podľa usmernenia Ministerstva školstva SR sa dňom 12.10.2020 začína dištančná forma vyučovania aj na našej škole. Žiaci zostante doma a pracujte cez edupage a spolupracujte s pedagogickými pracovníkmi až do odvolania.  Tešíme sa na Vás opäť, keď sa trochu ukludní situácia. 

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre ako orgán príslušný podľa § 3 ods. 1 písm. c) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zák. č. 355/2007 Z. z.) a podľa § 6 ods. 3 písm. e) zák. č. 355/2007 Z. z. vo veci nariadenia opatrenia na predchádzanie ochoreniam takto r o z h o d o l Podľa § 48 ods. 4 písm. e) a § 12 ods. 2 písm. n) zák. č. 355/2007 Z. z.

            n a r i a ď u j e

            účastníkovi konania Strednej odbornej škole techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra, so sídlom Cintorínska 4, 950 50 Nitra, IČO: 00596868

            zákaz prevádzky v triede 2.B od 07.10.2020 do 16.10.2020

                                       v triede I.F od 12.10.2020 do 25.10.2020

              (vrátane) na základe hlásenia laboratórne potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19 metódou RT – PCR u žiaka školy.

            Toto opatrenie je účastník konania povinný plniť ihneď, dňom doručenia rozhodnutia.

            O d ô v o d n e n i e RÚVZ so sídlom v Nitre zistil dňa 06.10.2020  a 10.10.2020 laboratórne potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19 metódou RT – PCR u žiaka školy.

            Pozitívne testovaný žiak bol poslednýkrát v kontakte s ďalšími žiakmi dňa 25.09.2020 

            Epidemiologickým vyšetrením dňa 06.10.2020 bolo zistené, že príznaky typické pre ochorenie COVID-19 sa neskôr vyskytli u ďalších piatich žiakov v uvedenej triede. Ostatní žiaci v triede boli naposledy v kontakte dňa 06.10.2020. Vzájomný kontakt pozitívne testovanej osoby s ďalšími žiakmi bol vyhodnotený ako priamy úzky kontakt v uzatvorenom vnútornom priestore vo vzdialenosti menšej ako 2 m, čas dlhší ako 15 minút s vysokým rizikom expozície.

            Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra je ďalej povinná zabezpečiť poučenie žiakov, resp. ich zákonných zástupcov, že počas prerušenia prevádzky sú všetci žiaci tried 2.B povinní dodržiavať nasledovné karanténne opatrenia v termíne do 16.10.2020:

            a) sledovať svoj zdravotný stav (náhly nástup aspoň jedného z týchto príznakov: horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť, náhly nástup straty chuti, čuchu, porucha chuti) a v prípade objavenia sa príznakov bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára a podrobiť sa odberu biologického materiálu,

            b) zostať v domácej izolácii alebo v izolácii v zdravotníckom zariadení

            c) zdržať sa sociálnych kontaktov (napr. návštev kultúrnych, spoločenských, športových alebo iných hromadných podujatí alebo prijímania osôb alebo vykonávania spoločenských aktivít v mieste izolácie)

            d) zdržať sa cestovania,

            e) zdržať sa účasti na výučbových aktivitách s výnimkou e-learningových foriem

             f) zdržať sa pracovnej činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie

            g) zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie alebo prijímať v mieste izolácie vnímavé osoby.

            - 2 - Dodržiavanie karanténnych opatrení sa netýka osôb žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakmi triedy 2.B Strednej odbornej školy techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra.

            Všetci ostatní žiaci, resp. ich zákonní zástupcovia a zamestnanci uvedenej školy sú povinní sledovať svoj zdravotný stav a v prípade náhleho nástupu ktoréhokoľvek z príznakov typických pre ochorenie COVID-19 (horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť, náhly nástup straty chuti, čuchu, porucha chuti) bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára a podrobiť sa odberu biologického materiálu.

            Počas náhleho objavenia sa príznakov u žiaka počas pobytu v škole je nevyhnutné zabezpečiť jeho izoláciu a kontaktovanie zákonného zástupcu, v prípade zamestnanca jeho vylúčenie z pracovného procesu a bezodkladné telefonické kontaktovanie ošetrujúceho lekára týchto osôb.
             

            Podľa § 48 ods. 4 písm. e) zák. č. 355/2007 Z.z. regionálny úrad verejného zdravotníctva vydáva zákaz alebo obmedzenie prevádzky zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb.

            Podľa § 12 ods. 1 písm. a) zák. č. 355/2007 Z. z. opatrenia na predchádzanie ochoreniam sú opatrenia na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení.

            Podľa § 12 ods. 2 písm. n) zák. č. 355/2007 Z. z. opatrenia na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení sú zákaz činnosti alebo prevádzky.

            Podľa § 52 ods. 1 písm. a) zák. č. 355/2007 Z. z. fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby sú povinné plniť opatrenia na predchádzanie ochoreniam podľa § 12 ods. 2 písm. a) až c), e) a g) až n).

            V záujme potreby prerušenia epidemického procesu vzniku, šírenia nákazy a na predchádzanie možným komplikáciám u chorých, ako aj z dôvodu potreby zabezpečenia všetkých osôb podozrivých z ochorenia vyžadujúcich si laboratórnu diagnostiku, nakoľko boli v kontakte s potvrdeným prípadom nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 bolo potrebné rozhodnúť tak, ako je uvedené vo výrokovej časti tohto rozhodnutia.

            P o u č e n i e : Podľa § 53 a § 54 zák. č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov možno proti tomuto rozhodnutiu podať do 15 dní od jeho doručenia odvolanie na Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre, Štefánikova 58, 949 63 Nitra. Vzhľadom na naliehavý všeobecný záujem, z dôvodu potreby zabránenia šírenia prenosného ochorenia sa odkladný účinok odvolania podľa § 55 ods. 2 zák. č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov vylučuje.

            Toto rozhodnutie možno preskúmať súdom podľa zákona č. 162/2015 Z.z. Správny súdny poriadok v znení neskorších predpisov, po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MUDr. Mgr. Katarína Tináková, MPH, MHA regionálna hygienička Rozhodnutie dostanú: 1. Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra, so sídlom Cintorínska 4, 950 50 Nitra, IČO: 00596868 2. a/a pre spis na RÚVZ so sídlom v Nitre

          • AMFO 2020

          • Do galérie AMFO 2020 boli pridané fotografie.

             

             

            V kategórii autori do  21 rokov čiernobiela fotografia

            2. miesto Kristián Mihálik

            3. miesto Nina Beličínová

             

            V kategórii autori do  21 rokov farebná fotografia

            1. miesto Nina Beličínová

            3. miesto Alex Gálik

             

            Vystavujúci autori Benešová Alexandra, Gálik Alex, Beličínová Nina, Albína Meretická 

            Všetky fotografie postupujú do krajského kola.

            SRDEČNE GRATULUJEME A PRAJEME VEĽA ĎALŠÍCH ÚSPECHOV

             

          • PREVZATIE MATURITNÝCH VYSVEDČENÍ

          • Harmonogram

             odovzdávania maturitných vysvedčení

            Školský rok 2019/2020

            Žiakovi, ktorý úspešne vykonal maturitnú skúšku, sa vydá vysvedčenie o maturitnej skúške.

             K vysvedčeniu o maturitnej skúške vydá škola dodatok, ktorý obsahuje podrobnosti                       o absolvovanom vzdelávacom programe. Absolvent dostane dodatok k vysvedčeniu súčasne                s vysvedčením.  Dňom nasledujúcim po dni, keď žiak vykonal úspešne maturitnú skúšku, prestáva byť žiakom školy.

            Pedagogickí zamestnanci školy v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami a podľa svojho uváženia a možností zabezpečia rozstupy medzi žiakmi               pri vydávaní vysvedčení.

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov  školy.


            Žiaci pri vstupe do budovy musia dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            • prísť presne v danom čase
            • pred vstupom do budovy si nechať zmerať telesnú teplotu bezkontaktným lekárskym teplomerom
            • dezinfikovať si ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami
            • nosiť rúško všade vo vnútorných priestoroch  školy
            • pri odovzdávaní učebníc z posledného ročníka  používať ochranné rukavice

            Termíny odovzdávania : 


                                harmonogram_VMV.pdf​​​​​​​

          • Záverečné skúšky 2020

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR podľa § 150 ods. 8 a § 161 k zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov určuje termíny a organizáciu záverečnej skúšky v stredných školách a odborných učilištiach a celkového zhodnotenia manuálnych zručností v praktických školách nasledovne:

            Záverečná skúška v školskom roku 2019/2020 sa na stredných školách  vykonáva administratívne.

            Zaverecne_skusky_.pdf​​​​​​​

          • Interná časť MS sa koná administratívne

          • V školskom roku 2019/2020 sa na stredných odborných školách interná časť maturitnej skúšky vrátane teoretickej časti a praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky vykonáva administratívne.

            Hodnotenie v predmete internej časti maturitnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok z tohto predmetu alebo skupiny príbuzných predmetov. Do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

            Riaditeľ strednej školy určí do 7. mája 2020 skupiny príbuzných predmetov, ktorých známky sa započítajú do hodnotenia maturitného predmetu:

            SKUPINY PRÍBUZNÝCH PREDMETOV - na výpočet priemerov známok


            Skupiny_pribuznych_predmetov.pdf

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje