• Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky 2023.

            V dňoch 24.4.2023 - 27.4.2023sa konali Praktické maturitné skúšky v študijných odboroch: prevádzka a ekonomika dopravy, obchod a podnikanie, ochrana osôb a majetku, kozmetička a vizážistka, vlasová kozmetika a dopravná prevádzka. Všetci pracovali na forme a) praktická realizácia a predvedenie komplexnej úlohy. Študijné odbory obchod a podnikanie a prevádzka a ekonomika dopravy pracovali 6 hodín na PC, tak sme ich nerušili. Teraz im už zostáva zvládnuť len Teoretickú časť odbornej zložky. Prajeme im veľa úspechov.

          • Súťaž Young Car Mechanic

          • Druhé kolo súťaže Young Car Mechanic sa dnes 19.4.2023 koná v Bratislave. Našu školu reprezentujú žiaci tretieho ročníka učebného odboru autoopravár - mechanik Dávid Kišš a Azis Dzeladin.

            Prajeme veľa úspechov.

            Odborná komisia bude hodnotiť ich praktické zručnosti v oblastiach: brzdy, pneuservis, nastavovanie svetiel, technická kontrola kvapalín…

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Milí rodičia.

            V stredu 19. apríla 2023 v čase od 15. 00 hod. sa uskutočnia triedne schôdze rodičovského združenia.

            Program:
            1. Prevencia drogových závislostí Mgr. Gažík, koordinátor
            2. Informácia o práci s problémovými žiakmi Mgr. Májová výchovná poradkyňa
            3. Prerokovanie vzdelávacích a výchovných výsledkov žiakov Triedni učitelia
            4. Rôzne

            Tešíme sa na Vašu účasť. 

             

          • AMFO 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album AMFO 2023.

            Dňa 13.4.2023 bolo v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre vyhodnotenie fotografickej súťaže AMFO 2023, kde získali naši fotografi Samanta Šikulová II.E a Jozef Vagai I.E čestné uznanie. Do krajského kola bolo zaslaných 345 fotografií. Výstavu týchto fotografií si môžete pozrieť v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre kde nájdete vystavené fotografie od 9 našich fotografov. Výstava potrvá do 28.4.2023 . GRATULUJEME a tešíme sa s Vami.

          • Veľkonočná súťaž na FC

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná súťaž na FC.

            Veľká noc prináša zábavu, Veľká noc prináša šťastie, Veľká noc prináša nekonečné Božie požehnanie, A Veľká noc prináša aj tie najkrajšie priania od našich žiakov. Veľká noc prináša veľa novej lásky - všetci naši priatelia prajeme Vám krásne a požehnané sviatky. Súťaž o najkrajšiu Veľkonočnú pohľadnicu - zahlasujte svojim laikom o najkrajšiu Veľkonočnú pohľadnicu od našich fotografov: Hlasovať môžete od 5.4.2023 do 11.4.2023

            Pridajte sa: 

          • Poďakovanie za skvelú prácu " MegaBylinky"

          • Dobrý deň, Ing. Jozefína Bánovská. Blahoželám Vám a Vášmu tímu k účasti na celoslovenskej súťaži Veľtrh podnikateľských talentov vzdelávacej organizácie JA Slovensko.

             Prajem Vám všetkým príjemný zvyšok školského roka a študentom veľa úspechov v ďalšom štúdiu a živote.

            S pozdravom,  Grétka Balátová

            Programová manažérka vzdelávacej organizácie
            Junior Achievement Slovensko
            Pribinova 4195/25, 811 09 Bratislava

             

            Veľtrhu študentských firiem v Bratislave, ktorých je 52 z celého Slovenska, sa zúčastní

                                   aj naša študentská firma MegaBylinky.

            Súťažia študentky z III.B triedy - študijného odboru obchod a podnikanie.

            Menovite Angelika Bajanová, Nina Iliziová, Ľubica Čižmáriková, Terézia Klimantová a Karin Fejfárová. Gratulujeme. 

             Vzdelávací program Aplikovaná ekonómia ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie pre študentov. Je založený na získavaní praktických skúseností a zručností tak, aby rozvíjal pracovné, sociálne a komunikačné kompetencie študentov. Tento learning-by-doing program pozostáva z 3 základných pilierov - teória, praktická skúsenosť študentov s podnikaním a konzultant.

            Teóriu vyučuje Ing. Jozefína Bánovská prostredníctvom interaktívnej online učebnice, ktorá pomáha študentom pochopiť cez príklady z praxe základné princípy ekonómie, podnikania a hodnoty systému voľného trhu. Reálna podnikateľská skúsenosť.

            Teoretické vedomosti si študenti osvojujú priamo v praxi – pod vedením učiteľa a konzultanta si zakladajú študentské firmy, ktoré simulujú činnosť akciových spoločností. Takto preniknú do problematiky fungovania firmy od jej založenia až po likvidáciu. V priebehu školského roka sa zoznamujú s praktickou stránkou podnikania a riadením firmy, učia sa komunikovať, spolupracovať, tvorivo myslieť a riešiť problémy.

            Samotná firma nie je fiktívnou záležitosťou, študenti pracujú s reálnymi peniazmi a ponúkajú reálne výrobky a služby. Vďaka tejto praktickej skúsenosti získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi. Učia sa tak nielen ekonómiu, ale aj byť zodpovednými, vedieť sa rozhodovať a viesť firmu.

            Študenti získajú tieto podnikateľské zručnosti: • kreatívne myslenie a riešenie problémov, • sebadôveru, • komunikačné a prezentačné zručnosti, • schopnosť vyjednávať a rozhodovať, • schopnosť tímovej práce, • riadenie času, cieľov a rizík.

            Junior Achievement (JA) Slovensko je vzdelávacia organizácia, ktorá už viac ako 30 rokov pomáha učiteľom rozvíjať u žiakov základných a stredných škôl podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu, vrátane digitálnych zručností. Budujeme silné partnerstvá s podnikateľský prostredím, podporujeme talent, kreativitu a inovácie. V súčasnosti poskytujeme 7 vzdelávacích programov pre základné a stredné školy, ktoré sú realizované kontinuálne počas školského roka. 

          • Divadelné predstavenie v anj The Last wish.

          • Žiaci II. A (študijný odbor ochrana osôb a majetku) a II. B (študijné odbory obchod a podnikanie, kozmetička a vizážistka) sa, pod pedagogickým dozorom Mgr. M. Rebrovej a Mgr. D. Olšanskej, dňa 30.3.2023 zúčastnili v KC Zobor činoherného divadelného predstavenia v anglickom jazyku The Last wish. Činoherná anglicko-slovenská divadelná inscenácia je koncipovaná ako učebná pomôcka na precvičovanie gramatických časov a frázových slovies. Najviac sa nám páčilo, že tvorcovia sa nechali inšpirovať rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov... Žartujem. Najviac sa im páčil predstaviteľ Johnyho. Že, baby.

      • Kontakty

        • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
        • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
        • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
        • 00596868
        • 2021269525
        • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
        • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje