• Prijímacie konanie na nový školský rok 2022/2023

          • Prijímacie konanie na nový školský rok 2022/2023


            USMERNENIE K PRIJÍMACIEMU KONANIU NA STREDNÉ ŠKOLY PRE ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023. (aktualizované 2. 2. 2022) 1. januára 2022 nadobudla účinnosť novela školského zákona č. 415/2021 Z. z., ktorá upravuje priebeh a organizáciu prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023.

            Novela školského zákona upravuje spôsob podávania prihlášky na vzdelávanie v strednej škole.

            Po novom bude zákonný zástupca vypĺňať iba jednu prihlášku, v ktorej sa v poradí podľa záujmu uvádzajú najviac dva odbory vzdelávania, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (ďalej len „netalentové odbory“), a najviac dva odbory vzdelávania, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (ďalej len „talentové odbory“). Termín podania prihlášky je pre všetky odbory vzdelávania rovnaký.

            Prihlášku je potrebné podať do 20. marca 2022.

            Ďalšie informácie: 


          • Riaditeľské voľno pre žiakov - 3.2.2022

          • Riaditeľské voľno sa poskytuje v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Dňa 3.2.2022 budú mať všetci žiaci riaditeľské voľno.  

                                                    Ing. Dana Kročková PhD. 

                                                         riaditeľka školy

          • Nástup do školy - 10.1.2022

          • V pondelok 10. januára začíname sa prezenčne vzdelávať. Od tohto termínu sa zároveň budeme opäť riadiť  Školským semaforom. Začíname párnym týždňom. Tešíme sa na Vás. 

             Povinnosti žiakov pred nástupom do školy a počas vyučovania:

            - Vyhlásenie o bezpríznakovosti -   podáva sa elektronicky cez stránku edupage. Kto nemá možnosť elektronicky, vyplní papierový formulár, ktorý dostane žiak od triedneho učiteľa a vyplnený, podpísaný ho odovzdá triednemu učiteľovi.

            - počas vyučovania povinné prekrytie horných dýchacích ciest

            -pravidelná dôsledná hygiena a dezinfekcia rúk            

             

          • Dištančné vzdelávanie pre všetkých žiakov školy

          • Na základe Vyhlášky Regionálneho úradu verejného  zdravotníctva so sídlom v Nitre, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre obmedzenia prezenčnej výučby v Nitre, bude prebiehať DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE žiakov podľa platného rozvrhu hodín od 9.12.2021.

          • MVCF 2021

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý sa konal online

            v dňoch 15. a 16. novembra 2021

            zverejnil výsledky súťaži v jednotlivých kategóriách.

            Zo 72 cvičných firiem, ktoré sa do súťaže prihlásili sa naša Cvičná firma 3BE-STAV, s. r. o, umiestnila na

                                              5. mieste v elektronickej prezentácii ,

            čo je pre nás veľkým úspechom.

            Webová stránka s e-shopom sa umiestnila na 11. mieste a 

            reklamný šot na 20. mieste. 

            Ešte raz veľké poďakovanie patrí  žiačkam III. B odbor obchod a podnikanie za vytvorenie prezentácie Katke Fintovej,  za slovné odprezentovanie  Kristínke  Balážovej  a v anglickom jazyku Katke Fintovej, za pomoc pri prezentácii Dominike Pítekovej a Bianke Lackovej a za webovú stránku s eshopom Tímei Zelovičovej. Za vtipný reklamný šot patrí poďakovanie Bianke Lackovej , Rebeke Gajdošíkovej a kameramanke Vanese Gužalovej.

             

            Opäť budeme súťažiť!

            3.MUB-line veletrh fiktivních firem pozýva aj cvičné firmy zo Slovenska

            Metropolitná univerzita Praha práve v tomto predvianočnom čase  9. a 10. decembra 2021  pozýva aj slovenské cvičné firmy na „3.MUB-line veletrh fiktivních firem“.

            Partnerom podujatia je tak, ako minulý rok, aj Slovenské centrum cvičných firiem (SCCF).  Kolegovia z centra sa zapoja aj do hodnotenia súťaží veľtrhu. Postupne sa vystriedajú v hodnotení súťaže o najlepšiu e-prezentáciu, kde finále top 10 súťažiacich prebehne naživo. Ďalej súťaže o najlepšiu SWOT analýzu, rovnako so živým finále desiatich najlepších a zastúpenie budeme mať aj medzi porotcami najlepších vianočných letákov.

          • Olympiáda v anglickom jazyku šk. r. 2021/2022 - školské kolo  

          • 32. ročník olympiády v anglickom jazyku,  v kategórii 2D - SOŠ, sa tento rok konal na našej škole

                                       26.11.2021 online,

            žiaci pracovali v čase mimo vyučovacom a  v prostredí mimoškolskom, čo svedčí o tom, že ich angličtina skutočne baví. Odborná porota využila skutočnosť, že škola mala možnosť, v dôsledku proti pandemických opatrení, upustiť od ústnej časti a hodnotiť na základe písomnej časti.   

            •             Olympiády v anglickom jazyku sa zúčastnilo 8 žiakov študijných odborov obchod a podnikanie, prevádzka a ekonomika dopravy, kozmetička a vizážistka. Na základe dosiahnutých bodových výsledkov bolo stanovené nasledovné poradie:

              1.miesto: Peter Varga, IV.B, študijný odbor obchod a podnikanie

              2.miesto: Terézia Cerovská, IV.B, študijný odbor kozmetička a vizážistka

              3.miesto: Lenka Piliarová, IV.B, študijný odbor obchod a podnikanie

                           K úspešným riešiteľom sa ešte zaradili aj Kristína Marenčáková, IV.A, študijný odbor prevádzka a ekonomika dopravy, Erika Bajanová, IV.B, študijný odbor kozmetička a vizážistka a Nina Iliziová, II.B, študijný odbor obchod a podnikanie.

                   Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme!

             

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2021

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2021 v dňoch 15. a 16. novembra 2021 uskutoční celý ONLINE.

             Našu školu reprezentujú žiačky z III.B študijného odboru obchod a podnikanie. Prajeme veľa úspechov. 

            Posielame linku na sledovanie Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem cez  YouTube:   https://www.youtube.com/watch?v=nDB6e6ofBnY

            Prihlásených je 72 cvičných firiem – 55 slovenských a 17 zahraničných a to z Rumunska, Belgicka, Bulharska, Čiech a Španielska .  
             

            Medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý prebieha v dňoch 15. -16. 11. 2021 online formou je pre žiakov odboru obchod a podnikanie veľkou výzvou.  Musia sa vedieť prezentovať  pred tvárami odbornej poroty so svojimi prezentáciami a to nielen v slovenskom jazyku, ale aj v anglickom jazyku. Okrem iného musia vedieť obchodovať online formou s ostatnými cvičnými firmami a snažiť sa uskutočniť čo najviac obchodov, ktoré musia byť úplne dokončené až po úhradu cez internetbanking, ktorý má každá cvičná firma v Centrobanke pri Slovenskom centre cvičných firiem v Bratislave.

            V tejto súťaži nás reprezentujú žiačky III. B triedy odbor obchod a podnikanie, menovite Kristína Balážová, Katarína Fintová, Dominika Píteková a Bianka Lacková.

            So svojou cvičnou firmou 3BE-STAV, s. r. o. a elektronickou prezentáciou boli zaradené medzi 10 najlepších. Prezentáciu absolvovali 15.11.2021, pričom priebežné slovné hodnotenie odbornej poroty bolo veľmi nádejné.  Vyhodnotenie prezentácií ako aj ďalších súťaží bude 16.11.2021.

            Súťažime ešte aj o najlepší leták, instagram post, webovú stránku s eshopom a reklamný šot. 

            Ing. Jozefína Bánovská

             Gratulujeme , dievčatá boli ste super… 

          • Spomíname 13.11.2019

          • Čo máš v ruke? SPOMIENKY. A prečo ich držíš tak silno? Pretože sú jediné, čo mi zostalo. 

            Keď stratíme blízkeho človeka, naše srdcia naplní neutíchajúci smútok. Smútok je o to väčší, o čo krajší a hlbší bol náš vzťah - aj keď je to už dávno.  Máte miesto v našich srdciach Veronika, Natália, Martin a Denisa.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

            Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlasuje k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2021 10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy Záložka do knihy spája slovenské školy:

            Významné osobnosti slovenskej literatúry – Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia)

            Cieľ celoslovenského projektu Nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému.

            Vyhodnotenie od hlavnej odbornej garantky Rozálie Cenigovej:

            Ďakujem Vám za podnetné vyhodnotenie projektu i za krásne záložky. A s radosťou som Vás zaradila do celoslovenského výberu, aby sa Vaším skvelým prístupom inšpirovali aj iní. Prosím Vás, pochváľte odo mňa Vašich talentovaných žiakov za krásne záložky a za prezentáciu našich významných predstaviteľov realistickej literatúry. A, samozrejme, že najväčšia vďaka a veľká pochvala patrí Vám za zmysluplné, radostné a inšpiratívne naplnenie posolstva projektu. A zvlášť Vám ešte ďakujem za krásne upevňovanie priateľstva s Vašou partnerskou školou. S úctou a prianím samých dobrých dní, radosti z čítania a z nových priateľstiev s Vašimi kamarátmi z Kežmarku. Rozália Cenigová

            Hlavná odborná garantka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy

             

            Ďakujeme tútorkám projektu Mgr. Ivane Vavrovičovej a Mgr. Marte Májovej a všetkým zúčastneným žiakom  za výbornú spoluprácu

             

            Našou partnerskou školou v projekte bola Stredná odborná škola agropotravinárska a technická v Kežmarku, s ktorou bola veľmi príjemná spolupráca. Navzájom sme si vymenili balíčky, ktoré obsahovali okrem záložiek aj materiály propagujúce štúdium na našich školách, výtlačky školského časopisu a perá.

            Naši žiaci boli motivovaní a pripravení na projekt na  hodinách estetickej výchovy, odborného kreslenia a slovenského jazyka a literatúry čítaním diel P. O. Hviezdoslava a Boženy Slančíkovej Timravy. Diela žiakov veľmi zaujali, o čom svedčia aj prezentácie, ktoré vytvorili na hodinách slovenského jazyka a literatúry. Tieto prezentácie boli taktiež súčasťou emailu, ktorý som zaslala p. Krišandovej – koordinátorke z partnerskej školy.

            Na hodinách odborného kreslenia a estetickej výchovy naši žiaci zúročili získané vedomosti, talent a  kreativitu, výsledkom čoho sú veľmi pekné záložky do knihy.

            Na záver projektu sme zhotovili nástenku so záložkami našich žiakov a žiakov z partnerskej školy. Fotografiu  nášho spoločného snaženia som poslala emailom kolegyni z Kežmarku.

          • ISIC na rok 2021/2022 - predĺženie platnosti - ZNÁMKA

          • Keďže sa blíži dátum 30.9.2021, pre žiakov ktorí si zatiaľ neobnovili platnosť to znamená, že ich preukaz ISIC/EURO26 prestane platiť.

             

            Známky sa cez školu (bez poštovného) dajú objednať maximálne do konca októbra.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            od 27.9.2021 okres Nitra prechádza do červenej farby. Škola sa stále nachádza v zelenej fáze. Vyučovanie pokračuje podľa platného rozvrhu hodín.

             

          • Oznam - preberanie AG testov

          •  

            Vážení rodičia, 

            Vedenie školy prevzalo z VÚC Nitra objednané sady k samotestovaniu žiakov pre tých rodičov, ktorí si objednali testy v stanovenom termíne – a to do 25.08.2021. Z dôvodu vysokého záujmu rodičov  o AG testy zmenilo ministerstvo školstva rozdeľovanie testov nasledovne:

            Každý žiak základnej školy, ktorého rodič prejaví záujem v stanovenom termíne, dostane:   

             balíček 5 ks samotestov na domáce testovanie,

             návod na použitie,

             preberací protokol.

            Každý rodič sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. 

            Keďže za použitie je zodpovedný rodič, vykonanie samotestu bude  triednemu učiteľovi potvrdzovať prostredníctvom mailu alebo EduPage.  Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní. 

            Návod na použitie:

            Navod_na_pouzitie_samodiagnostickeho_testu.pdf

            Prevziať testy si môže len zákonný zástupca neplnoletých žiakov v termíne od 13.09.2021 - 17.09.2021 v čase od 8.00 hod. - 15.30 hod. na 2 poschodí u ZR - Mgr. Pechovej - 0908143 266.

            Vedenie školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,  

             slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční

                                             dňa 2.septembra 2021

                                                    o 8.00 hod.

                                   na multifunkčnom ihrisku školy

                                      Cintorínska 4, Nitra ( vchod aj z vedľajšej ulici) .

             

            Žiaci  potvrdia vyhlásenie o bezpríznakovosti cez EDU PAGE, alebo  prinesú vypísané potvrdenie,

                   ktoré je k dispozícii : 

                                          Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf     

             Toto vyhlásenie odovzdajú triednemu učiteľovi.

             

            Rodičia môžu svoje deti počkať pred budovou školy, vstup do budovy školy im nebude umožnený z dôvodu zabezpečenia bezpečného prostredia v školách a za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov.

             

                    V prípade potrebnej návštevy našej školy zákonných zástupcov a hostí:              

                                         Pisomne_vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.pdf

             

              V priestoroch školy musí mať  žiak prekryté  horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva .

             

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školský zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Tešíme sa na Vás. 

             

          • PONUKA antigénových samotestov na domáce použitie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
             

            žiaci  sa vracajú po prázdninách do veľkých zmiešaných kolektívov. Mnohé z nich navštívili rôzne krajiny sveta.

            Deti sú mostom – priamym spojením medzi veľkým školským kolektívom a Vašou rodinou.    

            Šírenie pandémie sa nám podarí udržať pod kontrolou len v prípade, ak nepodceníme nebezpečenstvo jej výskytu v školských kolektívoch

            NA ČO BY MALI DETI PRI NÁSTUPE DO ŠKOLY PAMÄTAŤ?

            • Š  – Šikovné deti nosia rúško správne – prekrývajte si ústa aj nos.  
            • K  – Kýchať a kašľať sa dá ohľaduplne  – do rúška, jednorazovej vreckovky, do ohnutého lakťa.    
            • O  – Odstup od ostatných je ochrana – vyhýbajte sa veľkým kolektívom a používaniu spoločných vecí.      
            • L  –  Len poriadne umyté ruky – umývajte a dezinfikujte si ruky aspoň 20 sekúnd.    
            • A  – Aktívne a zodpovedne – buď pre ostatných spolužiakov príkladom

             

            Po novom nebude ministerstvo zatvárať školy plošne, na nástup do školy sa nevyžaduje test a pri pozitívnom prípade sa postupuje podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva.

            Na webe ministerstva nájdu školy všetky potrebné dokumenty – takzvaný „Školský semafor,“ 

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022

                                                                                 poskytne

                          antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom  stredných škôl ,

            ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Prosíme vás o spätnú väzbu cez poštu EDUPAGE, poprípade o napísanie mailu na adresu: opechova@gmail.com či o sadu 25 krátkych AG testov máte  záujem do 26. augusta 2021. Následne už testy nebude možné objednať.

            Prajem vám príjemný zvyšok prázdnin a verím, že nadchádzajúci školský rok zvládneme bez väčších ťažkostí.

             

          • Prázdniny začínajú ....

          • Letné prázdniny si budú môcť žiaci oficiálne užívať od štvrtka 1. júla. 

            Potrvajú do 30. augusta 2021, avšak vyučovanie sa začne vo štvrtok 2. septembra 2021. 

            Úradné hodiny pre Vás všetkých:

            Utorok : 10,00 - 12.00

            Štvrtok: 10.00 - 12.00

            Prajeme Vám krásne leto a plno zážitkov.

             

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje