• Návrat do škôl končiacich ročníkov

          • Dňa 22.3.2021 nastupujú do školy posledné ročníky - triedy: II.F, IV.A,IV.B, III.E,III.C,III.D podľa náhradného rozvrhu, ktorý Vám bol poslaný cez EDUPAGE. 

            Čiže Posledný ročník – prezenčne, ostatné ročníky – dištančne.

            Podľa manuálu Návrat do škôl 2021 je potrebné, aby sa pri vstupe do školy preukázali pedagogickí zamestnanci NEGATÍVNYM TESTOM a tiež žiaci:

            neplnoletý žiak - NEGATÍVNY TEST a prinesie vyplnené: 

                                                                    Ziak_a_zakonny_zastupca_-_cestne_vyhlasenie.pdf

                                                                    ziak_a_zakonny_zastupca_-_dobrovolny_suhlas.pdf

            plnoletý žiak - NEGATÍVNY TEST - prinesie vyplnené:

                                                                    plnolety_ziak-cestne_prehlasenie.pdf

                                                                    Plnolety_ziak_-_dobrovolny_suhlas.pdf

             

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu.

            Ak je žiak plnoletý, v celom dokumente Návrat detí do škôl je považovaný za svojho zákonného zástupcu.

            V prípade, ak plnoletý žiak neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa nebude zúčastňovať

            prezenčného vyučovania,

            1. Škola eviduje jeho neprítomnosť v škole ako ospravedlnenú absenciu,

            2. Plnoletý žiak je povinný zabezpečiť do 5 dní kontakt so školou, t.j. so svojím triednym učiteľom, ktorému oznámi, že neabsolvoval testovanie. Vzdelávanie žiaka, ktorý neabsolvoval testovanie, bude prebiehať ako je obvyklé pri chorobe (plnoletý žiak pravidelne vyhľadáva informácie o preberanom učive a zadaných úlohách na edupage .

            3. Ak neprítomnosť plnoletého žiaka na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a žiak do 5 dní nekontaktoval triedneho učiteľa, plnoletý žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku.

            Ak v škole prebieha prezenčné vyučovanie a plnoletý žiak sa ho nezúčastňuje z dôvodu neabsolvovania testovania, žiak je povinný odovzdávať domáce úlohy, vypracovávať úlohy, môže byť dištančne vyskúšaný a hodnotený. Tým, že škola zabezpečuje prezenčné vyučovanie, žiak má možnosť získať materiály na samoštúdium. Škola zabezpečuje ďalšiu formu dištančného vzdelávania popri prezenčnom tým, že so žiakom komunikuje, dohodne sa so žiakom na forme zapájania sa do procesu (vypracovanie a odovzdávanie úloh, preskúšanie dištančne a pod.) Žiaci môžu byť komisionálne preskúšaní, pokiaľ sa nezapájajú do procesu alebo učiteľ nemá dostatok podkladov pre hodnotenia  žiaka. Je to však iba možnosť, záleží na individuálnom posúdení správania a aktivít.


          • Dištančné vzdelávanie pokračuje....

          • Na základe odporúčania riaditeľov regionálnych úradov verejného zdravotníctva príslušných okresov v Nitrianskom samosprávnom kraji sa bude vzdelávanie končiacich ročníkov stredných škôl a všetkých žiakov stredných zdravotníckych škôl od 08. marca 2021 uskutočňovať nasledovne:

                        V stredných školách v okresoch KomárnoLeviceTopoľčany sa môže uskutočňovať vyučovanie prezenčnou formou v súlade s  Rozhodnutím MŠVVaŠ SR z  05.02.2021 číslo: 2021/10079:1-A1810.

                        V stredných školách v okresoch Nitra, ŠaľaZlaté Moravce a  Nové Zámky bude vzdelávanie naďalej pokračovať dištančnou formou.

          • ISIC preukazy - PONUKA

          • Dobrý deň,

            keďže zlepšenie situácie sa zatiaľ posúva, aj my sme sa rozhodli predlžiť akciovú ponuku do konca marca. Aj v marci (do 31.3.2021) si budú môcť žiaci kúpiť preukaz za nižšiu cenu a poštovné pri známke bude zdarma.  

            Navyše, každý týždeň v stredu budeme organizovať pravidelné online stretnutia s rodičmi/žiakmi s cieľom vysvetliť možnosti preukazu a odpovedať na priame otázky rodičov/žiakov.

            Priebežne aktualizovaný plán online stretnutí nájdete vždy na tomto linku:

            https://isic.sk/onlinestretnutia/

            Prosím, posuňte informáciu v prílohe a link s plánovanými zoom stretnutiami rodičom a žiakom.

            Verím, že pomôžeme škole a hlavne rodičom využiť preukaz čo najviac.

            Ďakujem za spoluprácu a prajem pekný deň. 

             

            S pozdravom!

            Simona Bezáková

            Finančné oddelenie

            CKM SYTS

            Vysoka 32

            811 06 Bratislava

             

             

             

             

          • Rekonštrukcia Dielní kozmetika a vizáž, kaderník

          • Spoznávate ma? Som Vaša Dielňa kozmetika a vizáž, kaderník na Ďurčanského 2, Nitra.

             Modernizácia Strednej odbornej školy techniky a služieb, Nitra, "Rekonštrukcia dielní pre praktické vyučovanie, Ďurčanského 2, Nitra", modernizácia vnútorných a vonkajších priestorov budovy praktického vyučovania školy, čím  sa umožní kvalitnejšie vzdelávanie zamerané na potreby praxe u budúcich zamestnávateľov a výučbu v učebnom odbore kaderník a v študijnom odbore kozmetička a vizážistka. Rekonštrukciu v plnom rozsahu financuje Nitriansky samosprávny kraj, zhotoviteľom je firma Novosedlík spol. s r.o. Nitra, technický dozor zabezpečuje firma Koodis Art Inžiniering Nitra s.r.o. Rekonštrukcia sa začala prevzatím staveniska zo strany zhotoviteľa dňa 8.2.2021. Termín ukončenia rekonštrukcie je podľa zmluvy o dielo stanovený na 7.8.2021. V súčasnosti tam prebiehajú búracie práce.

          • Dištančné vzdelávanie žiakov pokračuje..

          • 6.2.2021

            Aj nám záleží , aby naši žiaci a pedagogickí pracovníci zostali zdraví. Preto budeme naďalej pokračovať v dištančnom vzdelávaní svojich žiakov až do odvolania.  Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz podľa daného rozvrhu tried.  Ing, Dana Kročková, PhD. riaditeľka školy

          • XIV. ročník súťaže VIZÁŽ ROKA 2020

          • Agentúra LeRen Renáta Lenčéšová v spolupráci s Incheba a.s. organizovali XIV. ročník súťaže VIZÁŽ ROKA 2020. Názov témy pre tento ročník bola MODRÁ. Súťaž prebiehala zaslaním fotografie a bola určená pre vizážistov, kaderníkov, barberov, návrhárov, štylistov alebo ich tímy. Jednou z odmien pre výhercu, je aj obraz, vizuál súťaže, ktorý pre tento účel vytvoril Pavel Števčík. Hodnotitelia Jana Ohler, Alexander Sokolov, Peter Bocáň, Žaneta Vrábelová, Pavel Števčík, Eva Švoňavová, Jana Pener zo 104 fotografií

             

            Naši žiaci získali II. miesto v kategórii FANTÁZIA a cenu časopisu HAIR&BEAUTY: vlasy: Nikola Martinková líčenie: Kiara Töröková  fotograf: Samuel Garay

            Srdečne  gratulujeme nášmu úspešnému tímu. 

          • Výchovnovzdelávacie výsledky 1.polrok šk. roka 2020/2021

          • Podľa Rozhodnutia číslo 2021/9113:1-A1810  zo dňa 04.01.2021  MŠVVaŠ SR:

            Riadny termín na vyskúšanie a hodnotenie žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021 sa predlžuje do 31. marca 2021 pre žiakov, ktorých nebolo možné vyskúšať v prvom polroku školského roka 2020/2021; , pričom prvý polrok školského roka 2020/2021 skončí 31. januára 2021.

            Ak bol žiak priebežne hodnotený počas prvého polroka a priebežné hodnotenie nie je postačujúce pre klasifikáciu alebo pre slovné hodnotenie žiaka v jednotlivých vyučovacích predmetoch (napríklad ak žiak nemá dostatočný počet známok), nie je potrebné konať komisionálnu skúšku z príslušného predmetu. Takého žiaka možno do 31. marca 2021  vyskúšať a hodnotenie zaradiť do priebežného hodnotenia prvého polroka. Následne sa vykoná  jeho celkové hodnotenie za prvý polrok školského roka 2020/2021 a 31.marca 2021 možno vydať žiakovi výpis slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok.

            Termín vydania výpisov klasifikácie prospechu a správanie žiaka  za I. polrok pre všetkých žiakov bude dňa 31.3.2021.  

          • Projekt Cloud Student,

          • Dobrý deň,

            rád by som Vám v mene komunity Microsoft Learn Student Ambassadors na Slovensku predstavil konferenciu pre študentov Cloud Student. Veríme, že by mohla byť zaujímavá aj pre študentov Vašej školy a preto by sme boli veľmi radi, pokiaľ by ste nám ju medzi nich pomohli rozšíriť. Viac informácií nájdete nižšie. Obrázkovú verziu tejto pozvánky si môžete stiahnúť na adrese stdnt.ms/pozvanka

            https://education.microsoft.com/sk-sk/resource/03a7713d/

            Sme radi, že Vám môžeme predstaviť projekt Cloud Student, online konferenciu plnú zaujímavých prednášok z oblasti cloud technológii, sebarozvoja, vzdelávania a certifikácií, ktorá sa bude konať 27. januára 2021 v čase od 16:00 do 18:30.

            S pozdravom,

            Patrik Hudec

            Student Ambassadors Country Lead for Slovakia

          • Školská psychologička Mgr. Dominika Královičová

          • Milí študenti, rodičia a pedagógovia,

             na našej škole pôsobí pre Vás školská psychologička Mgr. Dominika Královičová.

            Neváhajte sa na mňa obrátiť v prípade potreby konzultovania učebných a výchovných problémov, problémov v rámci vzťahov v triede, v škole a tiež, pokiaľ ste sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Som k dispozícii pre žiakov, učiteľov a rodičov. Nájdete ma na 2.poschodí.  

            Konzultačné hodiny: Pondelok – Piatok: od 7:00 – 15:00 hod. 

            Termín stretnutia je možné si dohodnúť individuálne ale aj prostredníctvom mailu na domcakralovicova@mail.com.

          • Praktické vyučovanie žiakov v spol. Muehlbauer

          • Praktické vyučovanie v spol. Muehlbauer pokračuje od 11.1.2021 riadne.

             

            K dnešnému dňu odíde žiakom na ich emailové adresy informácia s obsahom:

            - pri vstupe do spoločnosti je povinnosťou každého žiaka preukázať sa platným certifikátom o absolvovaní antigénového testovania (PCR testu) s negatívnym výsledkom (nie starším ako 7 dní)

            - zmena režimu prevádzky prímestskej dopravy od 7.1.2021, bude premávať ako v sobotu

            - v prílohe emailu žiakom zasielame Potvrdenie o výnimke zo zákazu vychádzania, pričom tlačivo neskôr obdržia aj v tlačenej forme

             

             

             

             

          • Aktuálne informácie

          • Milí žiaci, rodičia a pedagogickí zamestnanci.

            Návrat všetkých nás  do školy je naplánovaný až 25.1.2021 - po celkovom otestovaní. 8.1 končia zimné prázdniny a 11.1.2021 začne dištančné vzdelávanie. Začínane párnym týždňom. Tešíme sa na Vás, na vašu spoluprácu a ochotu pracovať.  

            ZMENY, ktoré sa týkajú aj našej školy: 

            PRIJÍMACIE KONANIE

            Zmeny nastali aj pri termínoch na prijímacie konanie na stredné školy. Štandardné prijímacie skúšky sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája 2021). V druhom termíne sa uskutočnia 10. mája (alebo podľa potreby 11. mája).

            Talentové prijímacie skúšky sa uskutočnia v prvom termíne 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája 2021). V druhom termíne 12. mája (prípadne 13. a 14. mája).

            MATURITY

            Písomná forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termíne od 12. apríla 2021;
            konkrétny termín konania písomnej formy internej časti maturitnej skúšky určí
            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky do 31. marca 2021.

             Ústna forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termínoch od 17. mája 2021;
            konkrétny termín konania ústnej formy internej časti maturitnej skúšky určia okresné úrady
            v sídle kraja pre stredné školy vo svojej pôsobnosti tak, aby maturitná skúška prebiehala
            v priebehu jedného týždňa, a ak je to potrebné, najviac v trvaní dvoch týždňov.
             

            Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky sa uskutoční v riadnom skúšobnom
            období v apríli až júni 2021; konkrétny termín konania praktickej časti odbornej zložky
            maturitnej skúšky určia okresné úrady v sídle kraja pre stredné školy vo svojej pôsobnosti.

            Spoločne to zvládneme .....

            https://www.minedu.sk/data/att/18364.png

          • Požehnané Vianočné sviatky všetkým Vám...

          • Vianoce krásne a čisté ako sneh,na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.

            Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí, všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.

            Práce našich žiakov sú plné lásky, kreativity a šťastia. Ďakujeme

          • Potešme si oko a dušu - práce z odborného kreslenia

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje. Krásne práce z predmetov odborné kreslenie a úžitkové výtvarníctvo:1. D.Némethová II.E,2.-3. G.Tehlárová I.F, 4.  J.Zelisková II.F,5. K.Jánošková III.E, 6.K.Vindišová II.F,7. L.Krajčová II.B, 8.M.Lénartová I.F,9. V.Chrenková II.B, 10.V.Kráľová II.E.  Super dievčatá...

          • Zbierame vrchnáčiky a pomáhame....

          • Priatelia!

            Tým, že separujeme, nepomáhame len prírode, ale môžeme pomôcť aj niekomu, kto to potrebuje. Prosím Vás, naďalej zbierajte vrchnáky a keď to situácia umožní, tak ich prineste do školy. Naďalej týmto pomáhame malej Sabinke. Pre info pripájam dôležité informácie.

                                        Ďakujem!

            Nezabudnite si pozrieť, aké vrchnáčiky sa zbierajú...

          • Strom roka 2020

          • Priatelia prírody!

            Slnečne Vás pozdravujem a chcem sa poďakovať všetkým, čo sa zúčastnili hlasovania v súťaži Strom roka 2020. Celkovo vás bolo 151. Aby ste nemuseli pracne hľadať výsledky, tak vám ich prinášam.

             

            Celkovo hlasovalo 24 839 hlasujúcich.

             

            1. miesto Dub letný z Drnavy - 5246 hlasov

            2. miesto Lipa veľkolistá zo Štitár - 3191 hlasov

            3. miesto Lipa malolistá zo Zákamenného - 3105 hlasov

             

            Budeme držať palce víťazovi. Bude reprezentovať Slovensko v ankete - Európsky strom roka. O možnosti hlasovať vás budem informovať.

             

                                                                    Slnečne Vás pozdravujem!

             

                                                                                    P.F.

             

          • „Tažké je mlčať, keď cítiš bolesť.“ — Marcus Tullius Cicero

          • Je to práve rok, čo smútok ťažkého novembrového dňa zastavil v škole zvonenie. Bolesť v srdciach a spomienky  zrušili ruch a smiech žiakov v školských laviciach. Deniska, Martinko, Veronika a Natálka chýbate nám. Navždy zostanete v našich srdciach. Odpočívajte v pokoji. 

            Spomíname na Vás....

          • III.B kozmetička a vizážistka

          • Aj v domácom prostredí vzniknú krásne práce:  1. Ivana Gálová 

                                                                                         2. Sabína Pavlovičová

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje