• Milí naši snúbenci Danielka a Dominik

          • ( 2009-2013) 

             

            Manželstvo je vtedy krásne, keď sa dvaja zhodnú v láske.

                     A Vy dvaja ste sa zhodli už v škole, v odbore, tak už v láske - to nebude problém.

            Ďakujeme za milé slová a prajeme Vám všetci : náruč šťastia, zdravia, lásky. Zostaňte trochu rovnakí, aby ste si rozumeli, ale i odlišní, aby ste sa ľúbili.

                                                S krásnym pozdravom VAŠA MILOVANÁ ŠKOLA

          • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky 2023.

            V dňoch 24.4.2023 - 27.4.2023sa konali Praktické maturitné skúšky v študijných odboroch: prevádzka a ekonomika dopravy, obchod a podnikanie, ochrana osôb a majetku, kozmetička a vizážistka, vlasová kozmetika a dopravná prevádzka. Všetci pracovali na forme a) praktická realizácia a predvedenie komplexnej úlohy. Študijné odbory obchod a podnikanie a prevádzka a ekonomika dopravy pracovali 6 hodín na PC, tak sme ich nerušili. Teraz im už zostáva zvládnuť len Teoretickú časť odbornej zložky. Prajeme im veľa úspechov.

          • Súťaž Young Car Mechanic

          • Druhé kolo súťaže Young Car Mechanic sa dnes 19.4.2023 koná v Bratislave. Našu školu reprezentujú žiaci tretieho ročníka učebného odboru autoopravár - mechanik Dávid Kišš a Azis Dzeladin.

            Prajeme veľa úspechov.

            Odborná komisia bude hodnotiť ich praktické zručnosti v oblastiach: brzdy, pneuservis, nastavovanie svetiel, technická kontrola kvapalín…

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Milí rodičia.

            V stredu 19. apríla 2023 v čase od 15. 00 hod. sa uskutočnia triedne schôdze rodičovského združenia.

            Program:
            1. Prevencia drogových závislostí Mgr. Gažík, koordinátor
            2. Informácia o práci s problémovými žiakmi Mgr. Májová výchovná poradkyňa
            3. Prerokovanie vzdelávacích a výchovných výsledkov žiakov Triedni učitelia
            4. Rôzne

            Tešíme sa na Vašu účasť. 

             

          • AMFO 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album AMFO 2023.

            Dňa 13.4.2023 bolo v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre vyhodnotenie fotografickej súťaže AMFO 2023, kde získali naši fotografi Samanta Šikulová II.E a Jozef Vagai I.E čestné uznanie. Do krajského kola bolo zaslaných 345 fotografií. Výstavu týchto fotografií si môžete pozrieť v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre kde nájdete vystavené fotografie od 9 našich fotografov. Výstava potrvá do 28.4.2023 . GRATULUJEME a tešíme sa s Vami.

          • Veľkonočná súťaž na FC

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná súťaž na FC.

            Veľká noc prináša zábavu, Veľká noc prináša šťastie, Veľká noc prináša nekonečné Božie požehnanie, A Veľká noc prináša aj tie najkrajšie priania od našich žiakov. Veľká noc prináša veľa novej lásky - všetci naši priatelia prajeme Vám krásne a požehnané sviatky. Súťaž o najkrajšiu Veľkonočnú pohľadnicu - zahlasujte svojim laikom o najkrajšiu Veľkonočnú pohľadnicu od našich fotografov: Hlasovať môžete od 5.4.2023 do 11.4.2023

            Pridajte sa: 

          • Poďakovanie za skvelú prácu " MegaBylinky"

          • Dobrý deň, Ing. Jozefína Bánovská. Blahoželám Vám a Vášmu tímu k účasti na celoslovenskej súťaži Veľtrh podnikateľských talentov vzdelávacej organizácie JA Slovensko.

             Prajem Vám všetkým príjemný zvyšok školského roka a študentom veľa úspechov v ďalšom štúdiu a živote.

            S pozdravom,  Grétka Balátová

            Programová manažérka vzdelávacej organizácie
            Junior Achievement Slovensko
            Pribinova 4195/25, 811 09 Bratislava

             

            Veľtrhu študentských firiem v Bratislave, ktorých je 52 z celého Slovenska, sa zúčastní

                                   aj naša študentská firma MegaBylinky.

            Súťažia študentky z III.B triedy - študijného odboru obchod a podnikanie.

            Menovite Angelika Bajanová, Nina Iliziová, Ľubica Čižmáriková, Terézia Klimantová a Karin Fejfárová. Gratulujeme. 

             Vzdelávací program Aplikovaná ekonómia ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie pre študentov. Je založený na získavaní praktických skúseností a zručností tak, aby rozvíjal pracovné, sociálne a komunikačné kompetencie študentov. Tento learning-by-doing program pozostáva z 3 základných pilierov - teória, praktická skúsenosť študentov s podnikaním a konzultant.

            Teóriu vyučuje Ing. Jozefína Bánovská prostredníctvom interaktívnej online učebnice, ktorá pomáha študentom pochopiť cez príklady z praxe základné princípy ekonómie, podnikania a hodnoty systému voľného trhu. Reálna podnikateľská skúsenosť.

            Teoretické vedomosti si študenti osvojujú priamo v praxi – pod vedením učiteľa a konzultanta si zakladajú študentské firmy, ktoré simulujú činnosť akciových spoločností. Takto preniknú do problematiky fungovania firmy od jej založenia až po likvidáciu. V priebehu školského roka sa zoznamujú s praktickou stránkou podnikania a riadením firmy, učia sa komunikovať, spolupracovať, tvorivo myslieť a riešiť problémy.

            Samotná firma nie je fiktívnou záležitosťou, študenti pracujú s reálnymi peniazmi a ponúkajú reálne výrobky a služby. Vďaka tejto praktickej skúsenosti získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi. Učia sa tak nielen ekonómiu, ale aj byť zodpovednými, vedieť sa rozhodovať a viesť firmu.

            Študenti získajú tieto podnikateľské zručnosti: • kreatívne myslenie a riešenie problémov, • sebadôveru, • komunikačné a prezentačné zručnosti, • schopnosť vyjednávať a rozhodovať, • schopnosť tímovej práce, • riadenie času, cieľov a rizík.

            Junior Achievement (JA) Slovensko je vzdelávacia organizácia, ktorá už viac ako 30 rokov pomáha učiteľom rozvíjať u žiakov základných a stredných škôl podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu, vrátane digitálnych zručností. Budujeme silné partnerstvá s podnikateľský prostredím, podporujeme talent, kreativitu a inovácie. V súčasnosti poskytujeme 7 vzdelávacích programov pre základné a stredné školy, ktoré sú realizované kontinuálne počas školského roka. 

          • Divadelné predstavenie v anj The Last wish.

          • Žiaci II. A (študijný odbor ochrana osôb a majetku) a II. B (študijné odbory obchod a podnikanie, kozmetička a vizážistka) sa, pod pedagogickým dozorom Mgr. M. Rebrovej a Mgr. D. Olšanskej, dňa 30.3.2023 zúčastnili v KC Zobor činoherného divadelného predstavenia v anglickom jazyku The Last wish. Činoherná anglicko-slovenská divadelná inscenácia je koncipovaná ako učebná pomôcka na precvičovanie gramatických časov a frázových slovies. Najviac sa nám páčilo, že tvorcovia sa nechali inšpirovať rozprávkou Jana Wericha Kráľ mal troch synov... Žartujem. Najviac sa im páčil predstaviteľ Johnyho. Že, baby.

          • Deň učiteľov 2023

          • Jedno dieťa, jeden učiteľ, jedna kniha, jedno pero vedia zmeniť svet. Malala Yousafzai

            Dnes 28.3.2023 z rúk nového predsedu NSK v Nitre  Branislava Becíka prevzala ocenenie aj naša kolegyňa Mgr. Miroslava Rebrová,ktorá venuje svoje úsilie našim žiakom nad rámec svojho pracovného času. Naše veľké ďakujem jej patrí za realizáciu medzinárodných projektov Erasmus+, čím zvyšuje kvalitu odborného vzdelávania našich žiakov. Vážime si jej obetavú a tvorivú prácu , ale aj všetkých našich pedagógov.

          • Veľtrh podnikateľských talentov, BA

          •  Veľtrhu študentských firiem v Bratislave, ktorých je 52 z celého Slovenska, sa zúčastní aj naša študentská firma MegaBylinky. Súťažia študentky z III.B - študijný odbor obchod a podnikanie : Angelika Bajanová, Nina Iliziová, Ľubica Čižmáriková, Terézia Klimantová a Karin Fejfárová. Dievčatá sme s Vami, prajeme Vám veľa úspechov a hlavne si to užite. 

          • Beseda s príslušníkmi 11.brigády Vzdušných síl v Nitre

          • Dňa 21.3.2023 sa študenti študijného odboru: ochrana osôb a majetku zúčastnili besedy s príslušníkmi 11.brigády Vzdušných síl v Nitre, počas ktorej sa dozvedeli veľmi veľa zaujímavostí zo života príslušníkov tejto jednotky. Taktiež mali možnosť niečo sa dozvedieť o tom, čo sa deje na zahraničných misiách príslušníkov OS SR. Celkovo bola beseda zaujímavá a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s príslušníkmi tejto brigády. Poďakovanie patrí npor. Vilímkovej, nrtm. Boškovi a des. Kostkovi.

          • Stredoškolská odborná činnosť 2023 - krajské kolo

          • Naše žiačky IV. A triedy - študijný odbor prevádzka a ekonomika dopravy Karolína Špaňová a Sophia Brečová v odbore doprava a IV.B. triedy - študijný odbor obchod a podnikanie - Alexandra Hrušková a Bianka Lacková v odbore Ekonomika a riadenie sa zúčastnili 45. ročníka súťaže Stredoškolská odborná činnosť, kde úspešne odprezentovali svoje vynikajúce práce. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Gratulujeme. 

          • Život má zelenú

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Život má zelenú.

            Ministerstvo dopravy SR, oddelenie bezpečnosti cestnej premávky (BECEP), ďakuje za úspešnú medzirezortnú spoluprácu pri príprave podujatia projektu ŽIVOT MÁ ZELENÚ na Strednej odbornej škole techniky a služieb v Nitre:

          • ANIMAL FARM

          • Dňa 22.3.2023 sa triedy ll.F a lll.A pod pedagogickým dohľadom Mgr.M.Rebrovej a Mgr D.Olšanskej, zúčastnili divadelného predstavenia ANIMAL FARM v podaní TNT theatre Britain v Bratislave - Dúbravke. 

            Hlavnou myšlienkou tejto hry bolo heslo:" Všetky zvieratá sú si rovné!". Avšak tento slogan sa postupne zmení na :"Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú rovnejšie než ostatné!". Mohli sme vidieť fantastické výkony hercov, počuť krásnu angličtinu a jasne sme pochopili odkaz tejto hry, ktorá bola naštudovaná podľa románu Georga Orwella z roku 1945, že spoločnosť sa nemení a bol to obraz doby, ktorá dokonale kopíruje aj tú našu...

            Dúfame, že budeme mať aj ďalšie príležitosti vidieť rôzne divadelné predstavenia v  angličtine, ktoré sú prínosom vo vyučovaní anglického jazyka.

          • MegaBylinky šf. - 2.miesto s témou ,,Zdravý životný štýl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MegaBylinky - 2.miesto s témou ,,Zdravý životný štýl   

            Študentky Nina Iliziová a Angelika Bajanová.

            Ako členovia manažmentu študentskej firmy MegaBylinky sme sa dňa 07.03.2023 bezplatne zúčastnili workshopu ktorý je súčasťou medzinárodného projektu AT&T Believes. Na tomto podujatí sme sa dozvedeli ako zvládnuť trému a rozprávať pred publikom. Odborníci z AT&T sa zamerali aj na to, ako zaujať publikum a udržať jeho pozornosť počas prezentácie. Venovali sme sa tiež prezentačným nástrojom. Druhou časťou dňa bol už praktický workshop, kde sme si vyskúšali odprezentovať konkrétny produkt pred publikom. Študentky Nina Iliziová a Angelika Bajanová boli zaradené do 8-členných skupín so zadaním do hodiny vytvoriť prezentáciu na ľubovoľnú tému a následne spoločne odprezentovať pred ostatnými tímami. Po hlasovaní ostatných účastníkov workshopu sa študentky umiestnili na 2.mieste s témou ,,Zdravý životný štýl.´´

          • Krásny deň

          • Ôsmy marec ženy na celom svete oslavujú svoj sviatok. V roku 1908 v New Yorku štrajkovalo 40-tisíc krajčírok, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym platom a zlým pracovným podmienkam.

            Toľkokrát zabúdame na to ceniť si, čo pre nás naše matky, babky, sestry, tety, manželky… ŽENY robia. Sú pre svet inšpiráciou v mnohých veciach a mnohými spôsobmi. Tu je jedno veľké ďakujem pre všetky ženy – lebo všetky sú úžasné – pre ich tvrdú prácu a odhodlanie. Šťastný Deň žien od nás všetkých, ale hlavne od žiakov I.E odbor fotograf.

          • Opäť víťazi....

          • Naše šikulky a podnikateľky z cvičnej firmy 3BE-STAV

            Bianka Lacková, Alexandra Hrušková, Rebeka Gajdošíková a Noemi Buchlovičová

                       zo 4.B študijného odboru obchod a podnikanie opäť úspešné!

            Na kontraktačnom veľtrhu cvičných firiem v Šali

            získali                 1. miesto za "Najlepší leták" 

                                        3. miesto za "Najlepšiu e-prezentáciu".

            Srdečne gratulujeme

            .

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje