•                     9245 M Ochrana osôb a majetku

                                             (92 Bezpečnostné služby)

                                                                        

                                       Školský vzdelávací program: SkVP_OOM_92023.pdf

        - je štvorročný študijný odbor pre tých, ktorí sa chcú stať kvalifikovaným  pracovníkom so širokým všeobecnovzdelávacím základom, odbornými teoretickými vedomosťami a praktickými zručnosťami, pripraveným pre samostatnú prácu v bezpečnostných zložkách a v rôznych oblastiach podnikateľských subjektov zaoberajúcich sa ochranou osôb a majetku. Absolvujú všeobecné a aplikované predmety z oblasti ekonomiky, legislatívy, psychológie a špeciálnej telesnej výchovy, teórie ochrany osôb a majetku, náuky o zbraniach a strelive a taktiež technické a praktické zvládnutie prostriedkov na ochranu a zabezpečenie objektov. Súčasťou profilu je problematika trestného a správneho práva, základov kriminalistiky a zákrokov (zásahov) proti páchateľom v úzkej nadväznosti na spoluprácu s políciou a ostatnými ozbrojenými a záchrannými zložkami. 

         

                        

        Kód a názov študijného odboru

        9245 M Ochrana osôb a majetku 

        Stupeň vzdelania

        Úplné stredné odborné vzdelanie  ISCED 3A

        Dĺžka štúdia

        4 roky

        Forma štúdia

        denná

        Vyučovací jazyk

        slovenský

         

        Praktická príprava je zabezpečená v priestoroch školy v učebniach na Cintorínskej ulici č.4 v Nitre.  Organizovaná je formou praktických cvičení v odborných predmetoch praktického zamerania, a to špeciálna telesná výchova, poradová príprava, špeciálno bezpečnostná príprava, sociálno – psychologický výcvik, cvičenia z účtovníctva, aplikovaná informatika, administratívne cvičenia Odborná zložka poskytuje teoretické znalosti a praktické zručnosti a návyky potrebné pre kvalifikovanú prácu. Formou praktického vyučovania pre študijný odbor ochrana osôb a majetku je aj predmet odborného vzdelávania odborná prax , ktorý je povinný a klasifikovaný. V rámci tohto predmetu žiaci absolvujú súvislú odbornú prax v1.a 2. ročníku v rozsahu 5 pracovných dní a v 3.ročníku a 4.ročníku v rozsahu 15 pracovných dní po 6 hodín. Odbornú prax uskutočňujú žiaci pod priamym vedením pracovníka v zmluvne dohodnutých pracoviskách. Budú vedení tak, aby boli schopní si sami nájsť organizáciu, v ktorej budú odbornú prax vykonávať. Orientovať sa budú hlavne na súkromné bezpečnostné služby v Nitre a okolí.

          Prijímacie konanie sa bude konať v súlade s 5 časťou, tretím oddielom Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (Školský zákon) pre uchádzačov o štúdium, ktorí spĺňajú podmienky stanovené v odseku 5, 6 a 12 § 62 citovaného zákona a ich prihláška na štúdium bola doručená na riaditeľstvo školy v stanovenom termíne na predpísanom tlačive, ktoré spĺňa náležitosti podľa § 63 citovaného zákona. Overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (talentové skúšky) v zmysle § 66 zákona č. 245/2008.

        Tlačivo : Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti : zdravotna_sposobilost(2).pdf

        TALENTOVÉ SKÚŠKY – pozostávajú so série psychotestov a overenia všeobecných pohybových schopností. Séria psychotestov používaných pri  talentových skúškach obsahuje časti:

        - pozornostný test

        - inteligenčný test

        - osobnostné dotazníky

        overenia všeobecných pohybových schopností - 

         

         Príloha č. 1 Overenie všeobecných pohybových schopností:

                                                       testy_zdatnosti(1).pdf

        Zoznam  úspešných uchádzačov, ktorí splnili kritériá pre prijatie ako aj zoznam uchádzačov, ktorí nesplnili kritériá pre prijatie bude zverejnený na informačnom paneli školy a na internetovej stránke školy. Zákonný zástupca prijatého uchádzača, ktorý bol uvedený na zozname prijatých uchádzačov, je povinný vykonať zápis. Zápis sa uskutoční na sekretariáte riaditeľky školy.

        Pri zápise zákonný zástupca predloží:

        • svoj preukaz  totožnosti,
        • zápisný lístok, ktorý mu  vydá základná škola, ktorú  žiak navštevuje.

         

                                

         Odborná prax pobytovou formou v priestore Tesáre - Nové mlyny - 2023

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje